image description

19 meter vis tijdens roofviswedstrijd Bergen op Zoom

Ruim 19 meter vis tijdens roofviswedstrijd in Bergen op Zoom   

Door Ron Smits  

Op zaterdag 2 december heeft Jurgers Hengelsport een roofvis wedstrijd georganiseerd in de viswateren van Bergen op Zoom. 

Het is een beetje mistig maar toch staan de eerste van de in totaal 24 koppels voor openingstijd al te wachten voor de hengelsportzaak van Jack Jurgers te Bergen op Zoom.


Alle deelnemers aan de wedstrijd voor de groepsfoto, in het midden in de voorste rij Jack Jurgers.

Om 09.50 uur klinkt het startsein en iedereen stuift naar buiten om maar zo snel mogelijk te kunnen vissen. Het belooft een goede dag te worden want na dertien minuten ligt de eerste snoek al op de mat, gevangen door het team van Rob en Sam.


Dennis Lubbers en Joris Pekaar. Een goed koppel, zal later blijken.

De wedstrijd is vijftig minuten bezig en er zijn in totaal vier baarzen en drie snoeken gevangen, waaronder een prachtige baars van 43 cm en een mooie snoek van 74 cm, gevangen door Damien. Dat belooft wat voor de rest van de dag, maar het duurt nog tot iets over halftwaalf voor er zich weer een mooie baars van 37 cm meldt, gevangen door het koppel Marijn en Klaas. Ook de rest van de ochtend is het vaak verdacht stil aan de waterkant. 


Marijn de Vogel.

Af en toe wordt er een mooie snoek of een dikke baars gevangen. De snoekbaars laat zich echter niet zien. Zo wordt er door het team van Dennis en Joris weer een mooie snoek gevangen van 73 cm, net te weinig om met de prijs van de grootste snoek naar huis te kunnen gaan.


Bruggetjes zijn goede plekken weet ook Daniel van Eck.

Na het middaguur komt er meer leven aan de waterkant, prachtige baarzen van 40 + cm worden er gevangen, drie snoeken binnen
tien minuten, jammer genoeg mist het team van Jeroen en Rudy twee snoeken. Dat is balen, maar het hoort nu eenmaal bij het vissen. Damien heeft nu zijn tweede snoek te pakken. Bruce en zijn vriendin Christina hebben verkeerd gegokt. Zij proberen een groot aantal kleinere baars te pakken maar blijven op 1.65 m steken en dit is niet genoeg om in de top van het klassement mee te draaien.


De vis zoeken weet ook Klaas de Jong.

Dennis van Egeraat vangt bot, letterlijk en figuurlijk. Deze telt niet mee, ook al is deze 37 cm.
De spanning aan de top is om te snijden, want het verschil is maar enkele centimeters. Damien en zijn vader staan in het begin van de middag bovenaan, maar het verschil wordt kleiner en kleiner. Arie en Jaap pakken hun tweede 40 + baars, Sorin toont zijn tweede snoek, maar ook de snoekbaars heeft zich ondertussen gemeld bij Rien en Marco. 


Sven van Eekelen.

Andy en Maex hebben nu al vijf 40 + baarzen, waaronder één van zelfs 46 cm en voeren het klassement aan, met nog twintig minuten wedstrijd te gaan. Dennis en Joris pakken nog een prachtige snoek van 86 cm en gaan nu aan de leiding.


Wouter de Bruine.

Nog dertien minuten, maar nu komt het team van Rien en Marco in actie met nog vier gevangen snoekbaarzen. Zo vangen ze in het laatste half uur vijf maatse snoekbaarzen. Is het genoeg om de wedstrijd te winnen? Aan het geroezemoes te horen is het uitermate spannend aan de top. Net voor de wedstrijd beëindigd wordt, vangt het koppel van Marc en Jarwin nog een laatste maatse baars.

Na het eindsignaal gaat iedereen weer snel terug naar de hengelsport zaak van Jack Jurgers, waar een heerlijk broodje rookworst wacht op de hongerige vissers.


Johan vist op scherp met een opgevist machinegeweer…

De prijzentafel staat klaar met prachtige prijzen, beschikbaar gesteld door Lucky John, Shimano en Spro. En tien prachtige bekers staan ernaast te glimmen.

Hieronder de stand:
1. 283 cm Rien Poortvliet en Marco Vos
2. 226 cm Dennis Lubbers en Joris Pekaar
3. 218 cm Andy Vanmol en Maex Jan
4. 215 cm Sam Hagenaars en Rob Ernest
5. 136 cm Sorin Si Cristina Harsanyi
6. 134 cm Jan Van Haaften met zijn zoon Damien
De prijs voor de grootste vis gaat naar:
Snoek: 86 cm Sam/Rob
Snoekbaars: 58 cm Rien/Marco
Baars: 46 cm Andy/Maex


Damien, wedstrijdvisser van de toekomst.

De mooiste beker gaat naar de beste jeugdvisser vandaag Damian van Haaften, heel de ochtend heeft hij de sterren van de hemel gevist en stond hij samen met zijn vader strak bovenaan. 


De winnaars van de wedstijd hebben in het laatste half uur keihard toegeslagen met vijf snoekbaarzen.

We kijken terug op een heel mooie dag en hopelijk zien we iedereen volgend jaar weer terug, want dit gaan we volgend jaar zeker over doen.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Allround ontmoet Allround.
Willem Moorman -
image description
Colombia deel 4: Payara
Willem Moorman -