image description

19 heilbotten over de 200cm

Wat klinkt dat veel hé ?, 19 heilbotten over de 200cm, maar deze zijn niet op één dag gevangen hoor. Nee we hebben het hier over het aantal heilbotten gevangen dit jaar (tm juli 2022) gevangen bij A Rorbuer Lofoten Noorwegen, wéér zo’n topbestemming van Cordes Travel visreizen.


A Rorbuer Lofoten

19 heilbotten boven de 200cm op het moment dat we dit artikel maken 01-08-22, waarvan de grootste 234cm met een geschat gewicht van rond de 180kg. Carlo uit Oost Souburg (Zeeland) en bekend van Kippie Goes (https://www.kippie.nl) is samen met zijn vismaten voor de 2e keer bij A Rorbuer in Noorwegen, bekend als het allerbeste visgebied van heel Noorwegen. Carlo liet als eerste zijn aas zakken en boem, meteen was het raak, terwijl zijn vismaten nog niet eens in het water lagen, had Carlo op de 1e visdag van deze visreis met zijn eerste “worp” meteen beet en wat voor een beet ?


Carlo in gevecht met een monster-heilbot

Al snel werd duidelijk dat dit een monstervis ging worden, zijn Penn Halibut 50lb stond krom, zijn Penn Fathom 25 - 2-speed gierde door de slip en de 35/00 Spiderwire smooth gevlochten lijn hield deze heilbot aan de haak. Alleen met de juiste materialen kun je zo’n grote vis ook aan, Penn bewijst al jaren dat zij de beste en meest betaalbare materialen voor Noorwegen en IJsland hebben.

 


De snelle boten bij A Rorbuer

Na 1u en 20 min. kwam de grote kop van een monsterheilbot langs de boot, een monster, een mega-heilbot en een droom van elke visser. Ervaren hoofd-visgids Alexander, die zij voor de hele week geboekt hebben, kon de vis netjes zekeren langs de boot om vervolgens de haak uit zijn bek te halen en hem even tot rust te laten komen. Carlo was doodmoe, pijn in rug, armen en spieren en moest echt even uitpuffen.


Zwemmen met een heilbot

Bij Cordes Travel, maar eigenlijk ook bij alle accommodaties die zij verhuren is er een dringend “advies" dat heilbotten boven de 130cm niet in de boot getrokken worden, alle heilbotten boven de 130cm blijven naast de boot en wordt er langszij een foto gemaakt. Ook deze prachtige heilbot van 234cm bleef naast de boot, mocht even met Carlo zwemmen en werd daarna weer netjes onbeschadigd vrijgelaten.


Nog zo’n 200cm plus heilbot van A Rorbuer

De 19e heilbot bij A Rorbuer boven de 200cm was een feit, moet je eens voorstellen over grote heilbotten tussen de 130 en 199cm er al gevangen zijn en dan spreken we niet eens over alle kabeljauwen boven de 25kg en de mega-koolvissen boven de 15kg die ruim over de meter gaan. Marco Kraal, bekend van Vis TV, heeft hier nog steeds het officiële Nederlands record koolvis op zijn naam staan, 124cm 19.5kg ook gevangen in dit gebied. De eerste stek voor heilbot is 1 minuut varen en de andere top-stekken voor deze grote heilbotten ligt rond de 15 tot 30 minuten varen, heel dichtbij dus.


Marco Kraal 19.5kg koolvis

Dus als je écht grote vissen wil vangen en eens een waanzinnig gevecht wil aangaan met de koning van de zee, boek dan je visreis bij Cordes Travel en ga naar A Rorbuer Lofoten, want nergens in Noorwegen maak je kans op zoveel grote heilbotten, koolvissen en kabeljauwen. Ook staat dit gebied om de lichte visserij met oa poppers op grote koolvissen.

A Rorbuer ligt op maar 1u rijden vh vliegveld, de visgids haalt je op, geen huurauto nodig, je krijgt gratis 1 dag de visgids aan boord, of je boekt hem voor de hele week, >>klik hier<< voor meer informatie. (https://cordestravel.nl/visgids-noorwegen-voor-1-dag-gratis/) Voor de deur liggen grote stabiele en zeewaardige visboten van 23.5ft met een 150pk motor, je kunt er drijfpakken en hengels huren en er is een kleine viswinkel aanwezig. Kortom hier heb je alles voor een TOP-visreis naar Noorwegen, uiteraard via Cordes Travel die sinds 2003 kwaliteit visreizen aanbieden.

Bekijk de laatste vangstberichten van Noorwegen hier:  http://zeevisland.com/buitenland-vangsten/ 

Meer informatie of een vrijblijvende prijsopgaaf:  www.cordestravel.nl