image description

17kg kabeljauw

Het is erg druk bij, misschien wel het grootste visreisbureau vd Benelux, Cordes Travel visreizen, zo druk dat Linda en Raffie Cordes nauwelijks tijd hebben om alle vangstberichten online te zetten. Op hun website kun je dagelijks de vangsten zien, maar Cordes Travel gaat in de toekomst meer mooie berichten met Total Fishing delen.

 

Het is weer is prachtig in Noorwegen, de zon schijnt er zijn dagen met heel weinig wind en de visserij, nou je zou bijna zeggen dat die niet beter konden. Er zit volop vis bij de beste visbestemmingen, de top-stekken bieden ook topvangsten. Er worden heel veel kabeljauwen gevangen allemaal tussen de 12 en 16kg met uitschieters ruim hier boven en de zwaarste maar liefst 22kg.


Dikke 22kg kabeljauw bij “A Rorbuer Lofoten"

Anton van 12, die met zijn vader aan het vissen bij de accommodatie “A Rorbuer” op het zuidelijkste puntje vd Lofoten van Noorwegen. Dit gebied is door duizenden sportvissers en honderden experts, diehards en visgidsen uitgeroepen tot hét béste visgebied van heel Noorwegen ! Nergens vang je zoveel grote vissen als bij A Rorbuer. A Rorbuer ligt op maar een uurtje rijden vh vliegveld, huurauto niet nodig, visgids komt je ophalen.

Zoals gezegd is Anton daar met zijn vader en zij gaan alleen voor de hele grote vissen, al vangen ze maar 5 vissen in een week, dan moeten die alle 5 groot zijn. Anton is 12 jaar en wil elke vis zelf binnen halen, pappa houdt hem af en toe vast, maar verder draait ie alles zelf binnen. Anton zijn grootste vangsten afgelopen week waren een kabeljauw van 17 en 21kg en heilbotten van 124, 147 en 150cm ! Ja geloof het of niet, het is echt zo !

Ook bij Havoysund, Vesteralen en Nappstraumen zijn de vangsten gewoon top, grote vissen, prachtige heilbotten, dikke kabeljauwen en uiteraard ook andere soorten zoals zeewolf, zeeduivel en roodbaars doen het goed. Zo ving één boot in Havoysund maar liefst 39 heilbotten, het lijken allemaal sterke verhalen, maar het is echt waar. Ook werden er grote heilbotten gevangen 130, 155, 160, 164 en 165cm hele dikke sterke heilbotten die op soms maar 10m diepte gevangen zijn en allemaal weer zwemmen.

Kortom volop prachtige vangsten in Noorwegen én IJsland bij de accommodaties van Cordes Travel visreizen. IJsland blijft een prachtige bestemming, als je veel kabeljauw wil vangen dan is IJsland dé stek om naar toe te gaan.


Dikke zeewolf uit IJsland

Wil je dit jaar nog op visreis (mits je volledig gevaccineerd bent) dan heeft Cordes nog huisjes vrij in IJsland en Noorwegen. Heb je plannen voor 2022, wees er dan heel snel bij, want er wordt echt enorm veel geboekt en sommige weken zijn al volgeboekt.

Meer vangsten, meer reisverslagen of prijzen van huisjes ?

Kijk op www.cordestravel.nl

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -
image description
Producten nu online te bestellen
Willem Moorman -