10 miljoenste Yamaha-buitenboordmotor geproduceerd.

10 miljoenste Yamaha-buitenboordmotor geproduceerd.

Yamaha Motor Co, Ltd heeft een historische mijlpaal bereikt met de productie van de 10 miljoenste Yamaha-buitenboordmotor.

Deze buitenboordmotor liep op donderdag 4 april jl. van de productielijn. Yamaha startte in juli 1960 succesvol met de introductie van de ‘P7’ en heeft sinds de ‘P7’ zeer vele succesvolle en indrukwekkende motoren ontwikkeld waaronder die voor de Vmax serie en de F350 V8. Recent is de nieuwe F200 geïntroduceerd met een ongeëvenaard laag gewicht in deze vermogensklasse, uiteraard voorzien van een efficiënt elektronisch brandstofinspuitsysteem (EFI) en Yamaha’s antidiefstal beveiligingsysteem (Y-COP).
 
Yamaha buitenboordmotoren worden geproduceerd op vier verschillende productielocaties, waarvan zich er twee in Japan bevinden, een in Brazilië en een in Frankrijk (MBK Industrie). De totale productie van deze vier fabrieken bereikte in 2012 het aantal van 320.000 units, en daarmee houdt Yamaha stevig de wereldwijde nummer 1 positie vast.
 
In de komende jaren zal Yamaha investeren in de ontwikkeling van nieuwe modellen en toebehoren zoals besturingssystemen nog verder opvoeren. Naast prestatie en betrouwbaarheid, zullen innovatieve technologieën, gebruiksgemak, brandstofefficiency en gewichtsbesparing de motoren op een nog hoger niveau brengen.
 

Voor meer informatie over deze campagne kunt u terecht op: http://www.yamaha-marine.nl

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Gezien bij ...
Willem Moorman -
image description
Flyfair the world of fly fishing
Willem Moorman -
image description
Ed Stoop, bedankt
Marc Borst -