Actuele vangstberichten tot dinsdag 4 juni 2013

... tot dinsdag 4 juni 2013

De vangsten blijven redelijk, al waren er afgelopen week toch nog veel verschillen door diverse oorzaken, snoekbaars is nog in verschillende wateren in de paai en het vele afvoer water maak het niet er niet gemakkelijk op. De harde wind van deze week was zeker ook een min punt. Maar de zomer komt er aan!! Hebben we dat al niet eerder gezegd?


Controle langs de rivier.foto Piet Driessen.

Wordt het dan eindelijk zomer??

In ieder geval is er de afgelopen week redelijk vis gevangen,hopelijk de eerste voortekenen dat de zomer er eindelijk aankomt!

De afgelopen week werden de eerste zeebaarzenvangsten van het Europoortgebied gemeld.  Het heeft even geduurd maar ze zijn er dan eindelijk en laten we hopen,dat ze dit seizoen lekker lang blijven hangen.  Ook werd er weer prima schar gevangen in het Europoortgebied. Uitspringer was het Beerkanaal en de Papegaaienbek.  Vergeet ook het veldje niet aan de overkant van de Emma  Boulevard in Hoek van Holland niet!

De vangsten in het Calandkanaal waren redelijk maar helaas wel veel kleine vis! In de Dintelhaven en Hartelkanaal waren het vooral kleine bot en grondels die de toppen in beweging brachten. De Waterweg was matig mede te danken aan de afvoer van heel véél zoet (smelt) water! Er wordt dankzij de enorme regenval nog meer verwacht, dus je kunt er rekenen op  veel gras en andere rommel.

Tijdens een wedstrijd die werd afgelopen vrijdagavond werd georganiseerd door Eef Hoek Hengelsport werden er net na de kering aan de Rozenburgse kant naast een aantal botten ook wat zeebaarzen gevangen. Het barstte van de krabben en er stond een koude (mistige) wind stond er uit het noordwesten.


Schar is de hoofdmoot tijdens de geankerde visserij voor de kust.

Zaterdagavond op zondag wonnen Arjan van Moort en Jeroen den Engelsman de “Nacht van s,-Gravenzande”! Een unieke koppelwedstrijd die er qua organisatie en prijzentafel zeker mag zijn! Arjan en Jeroen vingen bijna 10 meter vis en dat is puik te noemen, gefeliciteerd mannen! Pieren van Scheveningen en IJmuiden leuke visserij. Véél schar, bot en soms een enkele tong. Ook kleine mini gulletjes behoren tot de vangstmogelijkheden.

De vangsten rond de Zeeuwse stranden en dijken zijn redelijk, Westkapelle tot aan Vlissingen vanaf de stranden nog wat schar. De beste kansen maak je tijdens de duisternis. Ook hier trekken de zeebaarsvangsten wat aan! Vanaf de Westkapelse zeedijk wordt er naast makreel en geep, ook hier een enkele zeebaars gevangen.

De dijken rond de Oosterschelde zijn goed voor een geep en wat makreel. Rond het eiland van de Neeltje Jans wordt redelijk zeebaars gevangen met o.a. zagers. Vanaf de slikken tijdens het opkomend en hoog water leuke visserij op bot. Volop haring zat bij de spuisluis van de Brouwersdam.

Bootvisserij
De geankerde visserij rond de monding van de Westerschelde is momenteel prima, De vangst bestaat hoofdzakelijk uit schar, bot en een enkele tong. Eindelijk is ook de Oosterschelde iwat beter geworden. Helaas komt ook het groen al weer flink doorzetten. De  Grevelingen scoren nog steeds matigjes, hopelijk trekken de vangsten wat aan.


Tongetjes worden er ook al leuk gevangen!

De geankerde visserij voor de kust is nog steeds prima, schar en bot vormen ook hier de hoofdmoot! Rondom de kop van de pier van Hoek van Holland leuke visserij op gulletjes.

Makreel visserij begint nu los te komen, wrakvisserij redelijk. Zondag a.s. wordt het N.K.Boot vanuit Neeltje Jans vervist, nu vanaf  één grote boot.

Tot volgende week, Arthur

Hoe is de situatie na de eerste week opening in het roofvisseizoen ?

De vangsten blijven redelijk, al waren er afgelopen week toch nog verschillen door diverse oorzaken. Nog behoorlijk wat water door de rivieren, de Waal en IJssel krijgen nu een stortvloed van water te verwerken.

De Maas is ook nog behoorlijk troebel en verplaatst ook nog altijd het viervoudige dan normaal in deze tijd van het jaar, dit heeft voor alle rivieren wel invloed op de vangsten. Ook de temperatuur van alle wateren in Nederland nog ruim 3 graden lager dan normaal in het jaar, maar een ding is zeker we moeten het er mee doen. Plassen en verder ook het andere stilstaande water daar zijn de vangsten vaak lekker door gegaan en hier ook vaak nog fraaie vissen te vangen.

Snoek. Nog redelijk actief deze rover en ook nog veel meldingen van meter + snoeken die nog niet afgepaaid hebben. Opvallend dat veel van deze zware snoeken zich te goed deden aan heel klein kunstaas tot vaak maar 10 cm. Kleuren geen pijl op te trekken bij ESOX, meeste vissen niet dieper dan 3 meter.


Wat mooie vinnen deze snoekbaars.

Snoekbaars. Vangsten blijven redelijk goed, en ook deze rover vaak nog heel ondiep te vangen tot in de kantjes van de rivier op 1 meter water, hier duidelijk een verschil met de snoek daar de snoekbaarzen wel een voorkeur hebben voor fel gekleurd kunstaas, geel en oranje en fel groen top op deze stekelrover, en ook hier mooie exemplaren tussen de vangsten, werpend en diagonaal de beste resultaten.

Baars. Heel wisselend maar diegene die wat dieper vist bijna geen resultaat, meeste vissen ook hier niet dieper dan 3 meter en wederom vele 40+ baarzen bij de meldingen. Kleine plugjes en shadjes tot een cm of 6 heel goed op PERCA, actie belangrijker dan kleuren.

Roofblei en winde. Nog op vakantie, enkele meldingen maar tegenover afgelopen jaar heel slecht (watertemperatuur iets hoger en dan zijn ze er weer)

Meerval. Diverse meldingen en hierbij ook weer enkele vissen boven de 2 meter, wat een sportvis hebben wij er weer bij gekregen. Weekend ziet er met het weer prima uit (temperatuur en neerslag) dus wegwezen en aan de waterkant of in de boot weer genieten van alles er om heen.

Veel succes op onze roofvissen en met groet,  Piet.


Woensdag zijn we voor de eerste keer op de zeebaars geweest vanuit Neeltje Jans. We zijn rond 6 uur vertrokken en bij Dixhoorn wat steekzagers gehaald. Daarna even gestopt bij de Seafarm voor verse mesheften. Toen doorgereden naar de haven. Verder nog wat stripjes makreel en zalm meegenomen voor een geep.

Tijdens de ochtenduren viel de wind wel mee. De wind viel best nog mee 's morgens, alleen viel er zo nu en dan een buitje. Bij de boot aangekomen snel alles naar binnen en konden na een vlotte schutting richting stek koersen. Er liep een mooie ebstroom, maar het water was behoorlijk troebel.


De eerste uren weinig teken van leven gezien. Op het moment dat de stroming wat afnam minderde werd een van mijn zagers gepakt door mijn eerste seizoensbaars! Geep was ook volop aanwezig en zorgde voor de nodige afleiding. Na de kentering zijn we overgeankerd op een meter of 6 water.

Op deze stek was veel kleine vis aanwezig die ons aas snel van de haken ritste. Ik miste nog een mooie aanbeet. Rond 4 uur zijn we met een vrij ruwe zee  (wind WNW 5) weer richting haven gevaren! Grtz Nico.


Hoi Sportvissers, Op 28 mei 1 dag na springtij achter de stekelridders aan. Veel stroom en de vis nog niet super actief door de te  lage watertemperaturen voor de periode van het jaar.  De baars drukte zich tegen de bodem achter het wrak wat het vissen niet makkelijker maakte .

Maar met een jigkopje van 70gr en een blauwkleurig shadje toch wat mooie exemplaren weten te verleiden. Gevist met  hengels van Robbyfish om te testen. Top hengels van Abu Garcia, zeer strak met een gevoelige top en genoeg body om een haak op grote afstand te zetten en de vis verder te drillen. Grootste baars was  81 cm(foto) Mvg Mike Ooms.


Beste TF de laatste twee weken van mei hebben we met 6 Hobie Kayaks het Skarnsundet fjord onveilig gemaakt!...


...We hebben het enorm naar ons zin gehad en een aantal mooie vissen weten te vangen. We hebben niet op het diepe water maar juist langs de steile kanten in het fjord gevist tot maximale diepte van 30 meter...


..De meeste pollack vingen we rond een paar meter water tegen de rotskanten aan. Supersport met supersnelle runs..


...Geweldige sport op 28 grams spin en verticaal stokjes. Als kunstaas gebruikten we veel 21 grams loodkopjes met twisters en shads maar ook de Deeptail dancers van Rapala werden vaak gegrepen...


...Gr. Daniel van der Post


Het Bont Dikkopje. Foto Jan Althof.


Deze week reeds twee dertigers voor Pascal en zijn vader op de vlok aan klassieke glashengels...


...Gevangen in het Kromme-rijn gebied. Wat een geweldige visserij is dit toch! Groet Frits.


Veenpluis.


Hoi TF. Ik ben afgelopen week met m`n dochter en de vliegenlat achter de karpers aan. M`n imitatie broodkorst/hondebrok werd al snel naar binnen gezogen en na een stevige dril lag een mooie karper op de kant. Groeten, Mark Verhoeven.


Hey TF,afgelopen week een prachtige dikke oude spiegelkarper op de korst. In 1 woord ge-wel-dig! Groeten, Mark Verhoeven.


Hallo Vissers,vismaat Michel de Valk is niet alleen een verwoed zeevisser maar staat ook op het binnenwater zijn mannetje! Recentelijk ving hij deze mooie spiegelkarper van 26 pond. Daarna staat hij weer even zo vrolijk doodleuk scharren te meppen op de Noordpier! Visgroet van lucky Luc Mom.


Weinig slaap, veel actie...!! Deze karper ving ik afgelopen zondagochtend om 06.00 uur. Lees het nieuwe verslag op het Blog van www.deVisboot.nl Vriendelijke groet, Vincent Tobe.


Beste TF, Nabij de paaiplaats van kanaalkarper had ik er één te pakken. Maar niet zonder slag of stoot, daarom weer beschreven op mijn blog visverslag. Groet, Fer.


De Berkenzwam?


Freek en Bjorn Janssen begonnen het nieuwe seizoen wel heel goed.Met 67 vissen aan het einde van de dag,en een nieuw PR baars voor Bjorn hebben ze intens genoten.En hopen op meer van deze dagen. Volledig verslag op www.roven.nl


Hier een mooie baars van de afgelopen week, zeer goed gevangen veel vis zat in het ondiepe water. Deze mooie baars heb ik gevangen op de Bling spinnerbait van River2Sea Groetjes Marc.


Beste Total Fishing,deze mooie baars van 48 cm heb ik gevangen op een Busterjerk kleur Peacock!!!! in een kommetje voor de sluis. Gr. Derk van der Molen.


De baars ging vol voor de jerkbait! Gr. Danny.


Afgelopen zondag ben ik samen met Edwin het water op gegaan. Reeds binnen 10 minuten mocht ik poseren met deze prachtige snoek van 113cm. Hierna werd het rustig. We kregen nog wel een aantal aanbeten, maar deze slimmerds wisten onze haken allemaal te lossen...

...Aan het eind van de dag kreeg Erwin onverwachts nog een beuk op de Rozemeijer Loki, de dader was deze prachtige baars van 48cm! Een nieuw PR voor Erwin!  Met vriendelijke groeten,Thijs van der Sanden


Komt er de zomer nu toch echt aan?


Afgelopen week een sterke meerval gevangen op m'n zelfgebouwde baitcaster. Een kort verslag kan je lezen op www.roven.nl Ook een dag op snoek gevist vanuit de bellyboat. Taai, maar toch weer een mooie vis mogen landen. Vriendelijke groeten Jo Mebis.


Tijdens de openingsdag van het roofvisseizoen zijn we met de bellyboat de rivier op gegaan. De omstandigheden waren niet optimaal, maar we hebben toch ons visje kunnen vangen. Het verslag van de dag staat op www.baarsvissen.nl. Mvg, Tim.


Beste TF de laatste twee weken van mei hebben we met 6 Hobie Kayaks het Skarnsundet fjord onveilig gemaakt! We hebben het enorm naar ons zin gehad en een aantal mooie vissen weten te vangen. We hebben niet op het diepe water maar juist langs de steile kanten in het fjord gevist tot maximale diepte van 30 meter....


De meeste pollack vingen we rond een paar meter water tegen de rotskanten aan. Supersport met supersnelle runs. Geweldige sport op 28 grams spin en verticaal stokjes. Als kunstaas gebruikten we veel 21 grams loodkopjes met twisters en shads maar ook de Deeptail dancers van Rapala werden vaak gegrepen.


Beste TF, Nog een plaatje van het seizoensopening..leuk gevist, het voelde als een dagtripje Schotland. Groeten, Koen.


Freek en Bjorn Janssen begonnen het nieuwe seizoen wel heel goed.Met 67 vissen aan het einde van de dag.


We moesten vandaag véél doen voor een aanbeet...


...Tenslotte toch nog een aantal vissen weten te "foppen"! Groet, Joop


Beste Total Fishing, de opening van roofvisseizoen 2013/2014 is goed begonnen.Zaterdagochtend ben ik rond 6 uur uitgevaren met mijn vaste vismaat Klaas Hoogduin.

Het eerste uur begon direct met een aantal snoeiharde aanbeten van snoek en snoekbaars. In totaal hebben we 11 vissen weten te landen waarvan de Double Grand Slam de topper van de dag was. Het hele verlag is binnenkort terug te lezen op www.vinnig.nl Groeten, Danny Sin.


Beste TF, Afgelopen weekend met klein kunstaas veel mooie vissen weten te vangen. Vooral de Spro Ikuru Crank in de kleuren Green Perch en Python bleek onweerstaanbaar voor zowel baars, snoek als snoekbaars. Gr. Jöran.


Beste TF, Na een keer of 4 vissen heb ik eindelijk weer eens 2 echte topvissen weten te vangen....


..Mijn maatje ving afgelopen weekend een snoekbaars van 95 CM en ik mocht een dag later een snoekbaars van 90,5 cm begroeten. Vriendelijke groet, Marcel & Roy.


Juveniele Zwarte Roodstaart - Phoenicurus ochruros


Deze snoek heb ik afgelopen zondag gevangen op de Kraaienbergse plassen nabij Cuijk. De snoek was ruim 96 cm lang!! Een prachtige opening van het nieuwe seizoen dus! Gr. Joost Janssen Schaijk.


Hello Total Fishing, We zijn op 15 april  2013 naar Ierland gegaan,om op snoek te vissen. Het weer werkte niet echt mee het was koud en winderig!  De vangst hield niet over en was de slechtse sinds 10 maart! Kunstaas bleek geen optie en dus zijn we over gegaan op dode aasvis...


We sloten de week af met 51 snoeken,waarvan de grootste vissen 105 cm en 117 cm. waren! Deze twee prachtige snoeken werden gevangen door Anne! Kijk eens op www. Lapassiondubrochet.be. Groetjes Anne en Alex.


Nog een dag met de belly boot er op uit en nog deze mooie snoek kunnen vangen  Jo Mebis.


Beste Totalfishing, Vanwege een bruiloft vorig weekend een wat verlate seizoensstart deze zondag. Maar wat voor één! Heerlijk weer en de eerste vis direct een hele mooie, gevangen op een jerkbait. Hopelijk een goed voorteken voor de rest van het seizoen. Met vriendelijke groet, Geert Fiolet.


Tijdens de opening van het seizoen 2013 hebben we een weekje op randmeren in Nederland doorgebracht.  Op dinsdag kon deze mooie dame van 109 cm.! een Bössel niet weerstaan waarna ze even op de foto werd vastgelegd. Frans den Ouden.


Piet heeft zijn eerste van het seizoen weer te pakken....


...Even ondersteunen en weer terug in zijn element. Gr. Piet.

Deze keer de nominaties voor de pollack van Daniel , de baars van Thijs, de snoekbaars van Roy en de snoek van Piet. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -