Actuele vangstberichten tot dinsdag 26 maart 2013

... tot dinsdag 26 maart 2013

De laatste week van het roofvisseizoen is ingegaan maar bij deze tempraturen is het absoluut geen pretje op het water. Wie de kou kan en wil trotseren kan toch mooie resultaten boeken.


Een Ral Rijger die zich ten goede doet aan het schaarse voorjaars zonnetje. Foto Jan Althof.

Ik zeg maar niets meer over het weer, heeft toch geen zin.

Maar waar ik het wel over wil hebben zijn de tegenvallend vangsten als gevolg van het weer. Als je de  vangstberichten bekijkt  en de uitslagen van de wedstrijden  (kantvisserij)  van afgelopen week  dan wordt je treurig.

NFB afgelopen zaterdag drama. Competitie wedstrijden van de Eurovissers en de Slufter drama, aan de Oosterschelde dijken drama dus wat valt er te melden?

Zelf kon ik niet vissen afgelopen weekeinde vanwege gordelroos onder mijn voet en aan mijn  onderbeen, kon bijna niet lopen dus eigenlijk beter dat het me nu overkwam, ben hier nog wel even zoet mee maar het lopen gaat alweer redelijk dus vissen kan weer!

ja, er wordt best wel een visje gevangen in de diepere delen zoals de stranden tussen Westkapelle en Vlissingen en de Waterweg geeft wel wat leuke gullen, de pieren van Scheveningen en IJmuiden geven ook redelijk vis maar voor de rest is het huilen met de pet op. Dus bidden op wind uit het zuiden en zuidwesten. 2e Paasdag weer een van de grootse wedstrijden van Nederland, de Paaswedstrijd van de Edelkarper op de stranden van Walcheren, opgave via www.edelkarper.nl
 
Bootvisserij is op de Noordzee best redelijk. Westerschelde loopt ietsje achter maar een scharexplosie  voor de Scheveningse kust! Afgelopen zaterdag won John Quick met 36 vissen de EFSA Boat Cup 2013 voor Henny Dubbeldeman met 33 vissen en Pierre Boon met 31 vissen, de meeste vissen waren schar.

Wrakvisserij redelijk wanneer je er een rondvaart tochtje van maakt, leuke gullen zijn er te vangen. Vrijdag gaan een aantal maatjes weer de baren op en ben benieuwd , zelf aankomend weekend 2 maal voorvissen voor de Voorselectie Kust welke op 13 april op de stranden van ter Heijde wordt gehouden. Kort maar krachtig en meer valt er helaas niet te vertellen.

Tot volgende week, Arthur

Heel weinig nieuws van het roofvisfront afgelopen week.

Daar de gevoelstemperatuur veel roofvissers thuis heeft gehouden, ijzig koud verschillende dagen en af en toe moet je toch ook aan jezelf gaan denken met dit type weer.

Veel water bleef wel open door de harde wind, dus er kon wel gevist worden hoor. Ook werden er in water dicht bij de huizen nog redelijk wat snoek gevangen en hier zaten enkele mooie vissen tussen hoor. Jerkbaits, shads maar vooral ratel pluggen scoorde wel op onze vriend ESOX maar ze moeste vaak langzaam benaderd worden.

Op de woensdag en donderdag was er nog niet veel wind en die roofvissers die toen op pad zijn geweest konden nog werpend en verticaal diverse snoekbaarzen even aan het water onttrekken die al niet al te diep actief waren. Kleine shads maar ook hier kleine ratelpluggen ook hier vaak succesvol op deze stekels. Baarzen niet veel meldingen al werden in havens die open lagen er nog wel wat gevangen maar duidelijk minder dan afgelopen week.

Laten we hopen dat we het laatste weekend nog redelijk weer is zodat we er nog allen op uit kunnen gaan. Het is niet te geloven dat het al diverse maanden zo slecht is geweest wat het weer betreft en we dromen nu al allemaal van een mooi begin van het nieuwe seizoen.

Succes allemaal als we er op uit gaan en geniet er nog de laatste week van, Piet.



Koud He!!

Zoals gewoonlijk kroop ook vandaag het bloed weer waar het eigenlijk niet gaan kon!

Dus hengel pakken en weg wezen ....op naar die hopelijk éne aanbeet! Voorzien van een dik pak thermo ondergoed,body warmer en jas vertrok ik richting Haringvliet. Eerste stop was de haven van Willemstad. Tot mijn verbazing zag ik dat er zelfs nog 3 trailers stonden,dus ik was niet de enige gek vandaag.


Eind maart en we zitten nog midden in de winter.

Toen ik bij het haventje aankwam schrok ik toch wel even van de dikke ijspegels die zich aan het hekwerk hadden genesteld. GEK of...gewoon prettig gestoord het maakte mij niet uit en trok mijn capuchon over mijn ijsmuts. Recht tegen de wind in met een 25 grams kop voorzien van een Ripple shad.


Vorig jaar om deze tijd zaten de terasjes vol.

Na een paar worpen begon ik mezelf toch af te vragen waar ik mee bezig was. De snijdende oostnoordoosten wind was zo gemeen koud waardoor het net leek of ik in mijn blote reet stond te vissen!! Maar mijn "doorzettings vermogen"werd al vrij snel beloond met een prachtige aanbeet. Mooie snoekbaars van pakweg 65 cm.


Winterse tafrelen.

Normaal gesproken moet de vangst van zo'n mooie vis je vertrouwen alleen maar oppoetsen,toch!? Nou in mijn geval bleek al snel het tegenovergestelde. Ik besloot om een andere stek op te zoeken waar ik de wind in mijn rug zou hebben. Máá'r helaas bleek ook deze (zelden) beviste stek in te zijn gepakt door een wirwar van hekken. Ik vond het goed en gaf de bekende pijp aan Maarten.

Toen ik in de auto zat begon mijn gezicht lelijk te tintelen. Binnen enkele minuten had ik een kop als een bootwerker,kortom ik was ondanks het bizar slechte voorjaar toch weer een tevreden mens!!
 
Joop Folkers.


Guille Carmona met een snoekbaars van 89 cm gevangen aan de 19cm herring shad clown.


Mooie baars voor Henk.


Je raakt er nooit op uitgekeken! Groeten van Wilfred van Nunen.


De Grijze Wouw. Foto Jan Althof.


Jo en Richard trokken er afgelopen week enkele uren op uit met de bellyboat.


Ze visten in de koude Maas en mochten elk een meerval begroeten op de schoot. Een kort verslag is te lezen op www.roven.nl


Mooie zware meerval van 175 cm voor Ronald Boelen.


In vele delen van Nederland staat het waterpeil laag, maar op deze veen gronden blijft het toch flink nat.


Fijn je maat weer zo te zien genieten.


Ontspanning en plezier verzekerd in gezelschap van Anne.


Zondagmiddag even een paar uurtjes met Mike en Sietse gevist...


...Ondanks ijs in de hengelringen toch samen 7 snoeken gevangen....


...Ook nog diverse missers en nazwemmers, maar met dit koude weer had ik eerlijk gezegd minder verwacht...


...het was  een geslaagde middag en veel gelachen, dus  voor herhaling vatbaar. Alleen hebben we daar nog maar 7 dagen de tijd voor en dan is het helaas weer  gesloten tijd. Groetje;  Eddy te Mebel.


Beste TF, Achterhoekse beken zijn op het moment vrij goed voor Esox Lucius. Het zijn niet altijd de aantallen, maar de formaten maken een hoop goed. Afgelopen week waren de uitschieters 84cm, 90cm, 94cm. De vis van 90cm zat nog steeds vol kuit, maar de schoonheid van 94 had haar kuit inmiddels geschoten.

Allen gevangen op zeer traag geviste Buster Jerks van groot formaat. Aankomende periode de vliegenlat weer eens uit het vet halen door de aanhoudende kou, om hiermee grote streamers traag binnen te vissen. Met vriendelijke groet, Ninja Klapwijk.


Deze mooie dame van  114 cm voor Ronald.


De trekvogels komen al terug. Foto Jan Althof.


Ontspanning en plezier verzekerd in gezelschap van Anne.


Een mooie zonnige visdag op de grote rivieren voor 'Predator Experience' Koen, Franklin en Berend.


...De vis was niet overal los, maar in bepaalde fasen ging het beter... vangers waren onder meer de  Komodo ,culprit en de Trigger X Slop Hopper shads...


...Koen wist nog een 90 cm snoekbaars op zijn verse Godfather III hengel te vangen...


Jan Vos ( NKS kampioen) hier met een mooie rivier snoekbaars. Taaie dag maar toch een paar kunnen verschalken...


...Komt tijdens het verticaal vissen op snoekbaars afgelopen donderdagmiddag na een flinke dril dit omhoog. Een brasem met paaipukkels 59cm, Groeten Pim Busker.


Met een handvol snoekbaarzen en een monster Brasem hadden Jan Vos en ik toch een geweldige dag samen.  Groeten Pim Busker, Dutch fishing adventures.com.


Liefde op het eerste gezicht?


Beste TF, Altijd weer een prachtig moment om een gevangen vis zijn vrijheid terug te geven. Groetjes, Jöran.


Omdat er geen wind stond kon je deze ratelplug haar fijn vissen en hoorde je de aanbeet alvorens je hem voelde! Kicken! Groetjes Hoeben Marc.


Vorige week zondag was de doop voor mijn nieuwe boot. De dag begon alleen dramatisch met een disselslot wat niet meer open wilde gaan! Het leek er lang op dat de dag in het water zou vallen, maar toen we 's middags voor poging 2 terugkeerden en het slot nog steeds niet open ging, was ik het zo beu dat de slijptol alsnog groen licht gaf voor een gedeeltelijke visdag...!


...Half 3 pas op het water maar de zin was er niet minder om. De doop ging prima en alles werkte perfect. Voor het eerst als kapitein lag voor mij de nadruk op het leren kennen van mijn boot en deze gecontroleerd, met de juiste snelheid, het pad laten volgen wat we voor ogen hadden. Daar had ik mijn handen meer dan vol aan! Ik hield het dan ook bescheiden met één snoekbaarsje...


Roel zat als een prinsje voorin de punt (haha, heb ik zelf ook jaren profijt van gehad) en wist meteen een serie hele mooie zanders te strikken. Zelfs knatsharde beten bleven hem niet bespaard! Hij vond de bootcontrole zelfs zo goed, dat er vrij snel een steunhengel werd ingezet die ook nog eens direct vis opleverde.
Na het drama van de ochtend toch nog een paar uur heerlijk gevist en de eerste succes zijn een feit. Hopelijk volgen er nog vele... Groet Jesse. Hebing


Guille Carmona met een snoekbaars van 89 cm gevangen aan de 19cm herring shad clown.


Donderdag met het mooie weer samen met Guy achter de snoekbaars aan...


...Hij wist deze prachtige snoekbaars te vangen...


...Ook ik had die dag het geluk om een mooie snoekbaars even de binnenkant van de boot te laten zien. Gr. Kris.


Hierbij mijn bijzonder mooie snoekbaars vorige week 20 snoekbaarzen gevangen op de Dipper en Snyper van HM-Shads.


Deze wonderschone snoekbaars van 95 cm kwam tijdelijk in de boot kijken, hij was hoogzwanger en goed dik! Gevangen op Dipper in de kleur geel met bronzen buikje. Groetjes Herman.

Deze keer de nominaties voor de snoekbaarzen van Guy, Jöran en Herman. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -